Torstaina 17.5.2018

Share |

Torstai 17.5.2018 klo 16:23


Heleän kesäsään saapuessa Kammari täyttyi kiitollisuusharjoitusten merkeissä, mutta myös virsihartaus muodostui reippaan kanttori Janne Salmenkankaan ollessa paikalla virkistävästi erilaisena. Mutkattomasti puhuva, komea nuori mies laulatti yleisöä ja lausui muutaman sanan helluntain merkityksestä. Maailma repii meitä erilleen toisistamme. Aika on muuttunut liian nopeasti. Tämä oli puheen teema.

Veikko ja Maija-Stina olivat matkoilla, joten heitä ansiokkaasti ”paikkasi” paitsi Janne-kanttori, myös Maria.

Kiitollisuusharjoituksissa oli salin täysi osallistujia. Juontaja kehotti pitämään kiitollisuuspäiväkirjaa. Sehän luontuu helposti, jos pitää ns. roskakalenteria pöydällään. Samoin valokuvien ottamista puhelimella, jos sellaisen omistaa.

Kesäkorttien lähettäminen ja saaminen tuntuu myöskin hyvältä.

Sivuttiin myös voimistuvaa ohjetta: katso netistä, ikään kuin se olisi meille ikääntyville yksinkertaista.

Kun viikkotoiminnat jäävät tauolle, yhteys muihin ihmisiin voi jatkua vaikkapa Tammelantorilla tai muissa kesän tapahtumissa.

Kesällä tehdyt matkat tuovat vaihtelua. Monissa senioritaloissa toimii ”pihaparlamentti”, joskin usein sieltä kuulee negatiivisia kommentteja.

Toinen aihe koski voimaa ruuasta.

Vihannekset, kalat, kasvikset ovat oiva voimanlähde. Samoin riittävä nesteytys. Joku yleisöstä mainitsi inkiväärin antavan hyvän säväyksen tavalliseen juomaveteen.

Se, miltä ruoka näyttää, on tärkeä, samoin seura, jossa syödään. Kesän antimista mainittiin kotimaan mansikat, uudet perunat, jäätelö, muurinpohjaletut, avomaan kurkut, makkara, herneet ja kesäsipuli.

Kolmantena aiheena käsiteltiin liikuntapiirakkaa. Tampereen tarjonnassa liikuntaluotsit vievät metsäpoluille tai muille poluille.

Liikuntamuodoista löytyy tietoa netistä, sekä Aamulehden Minne mennä tänään –palstalta.

Monipuolinen päivä kokonaisuudessaan ja jospa ottaisimme opiksemme me paikalla olleet. Kiitollisuus on hyvä elämän lahja.

Mukana olleena

Torstai-Liisa